Tortavár

Weboldal és Webshop

Tortavár planet
Tortavár Header
Megközelítés

Különösen nehéz egy olyan vállalkozást interneten népszerűsíteni, amelyik az érzékek elvarázsolásával foglalkozik. Nagyon nehéz illatot és ízt átadni egy weboldalon keresztül, de ha szerencsénk van, akkor legalább a látvány a barátunk lesz. Szerencsénk volt: a Tortavár, mely Budán működik, és tortákat és süteményeket készít és szállít házhoz, a tortáival és süteményeivel látványra is lenyűgöző, nemcsak illatra és ízre.

A feladatunk kettős volt: szükség volt egy webshop szerűen működő, a cukrászok által – akik ugyebár nem informatikusok – is könnyedén adminisztrálható oldalrészre, és egy leírós-bemutatkozó szekcióra, mely utóbbit statikusra terveztünk (utólag ez is adminisztrálható természetesen).

Az admin felületnek egyszerűnek, letisztultnak és könnyen kezelhetőnek kellett lennie: nagyon fontos a kisvállalkozások honlapjainál, hogy ők maguk is tudják kezelni az elkészülés után, például termékeket feltölteni, adatokat módosítani, képeket cserélni, nyitva tartást beállítani, és sok más hasonló apróságot kivitelezni, amihez nem kell programozó.

A látogatók számára látható frontenden kívül a háttérrendszerben kialakításra került egy tartalomkezelő felület, itt lehet az árukészletet is gondozni, de a rendelések is ide futnak be. Email-sablonok is beállításra kerültek – mint ahogy levelező szerver is –, hogy a megrendelések visszaigazolása és a rendszeren – cukrászokon – való végigfuttatása, tehát maga a munkaszervezés is automatikusan és gördülékenyen induljon útjára, akár az éjszaka közepén is, emberi beavatkozás nélkül.

A végeredmény egy látványosan szép, egyedi, tájékoztatásban élenjáró, és közben praktikus weboldal lett, amivel a Tortavár nemcsak bemutatkozhat az interneten, hanem közvetlenül ügyfeleket is szerezhet. Így a vállalkozás sikerét is biztosíthatják maguknak, ráadásul könnyedén fejleszthetik a bemutatandó és megrendelhető termékek körét is a nagyközönség irányába, anélkül, hogy külön programozói támogatást kellene igényelniük.

Ezzel az oldallal is öröm volt a munka, a végére pedig egy szerethető, hatékony platform született, mindenki legnagyobb megelégedésére.

Feladatok
Tartalomkezelés icon
Tartalomkezelés
Árukezelés icon
Árukezelés
Rendeléskezelés icon
Rendeléskezelés
E-mail sablonok icon
E-mail sablonok